Sonny Thorgren

Sonny Thorgren har inte alltid sysslat med korsord...

Men sedan 2004 har han arbetat professionellt inom branschen - bland annat som utgivare av en alldeles egen korsordstidning. Sedan 2007 har han livnärt sig på heltid som frilansande korsordskonstruktör - eller "ordkonstnär" som han gärna själv betecknar sig.  

Verksamheten som tidningsutgivare började med funderingen: "Det här med korsord - hur hänger det ihop egentligen?" Istället för att slutföra sina studier i geologi valde han att försöka svara på sin egen fråga genom att starta en korsordstidning. Den kom ut i fyra nummer innan investeringskapitalet var slut - lagom till dess att verksamheten började gå med plus. Sånt är livet...men det hela fick ändå som följd att det började komma positiva svar från medievärlden och snart var de första korsorden sålda - till Göteborgsposten och Villamagasinet.

Och sedan dess har ordverksamheten rullat på...

2007 började Sonny göra onlinekorsord. Han drev redan Förlag Sju Stjärnor och detta företag låg i botten av verksamheten som även innehöll författararbete - Sonny har bland annat givit ut tre böcker och dessutom - i mindre skala - fortsatt med utgivningen av korsordsmagasin.

Till hjälp och stöd på olika sätt finns hans fru Eleonora Thorgren vars illustratörstalanger betytt mycket men som framför allt varit och är det lojala stöd som varje företagare drömmer om. Hennes teckningar är numera välkända för alla som löser fredagskryssen i Göteborgsposten.

Sonny lever numera för ord. Språkets möjligheter är oändliga och med lanseringen av Kryss.se har han nu ett av Sveriges större online-korsordskosmos att tumla runt i, tillsammans med alla Sveriges andra ordentusiaster och konstnärer.

Du inviteras härmed in i detta kosmos, där leken, utmaningarna, intresset och entusiamen för kryss och pyssel är det centrum allting roterar kring.